Att använda sig av en pendel

När du arbetar med pendel så använder du ditt “högre jag”

Jag använder mig av min pendel en hel del när jag vägleder mig själv bl a, men även när jag gör mina spirituella inre resor. Men framför allt när jag ska läsa av sk traumaringar/ blockeringar (från tidigare liv).

När man jobbar med pendel så handla2013-04-14 18.19.37r det om att man jobbar med energier – sina egna energier – det egna högre jaget – som sedan styr “pendeln” och de svar man får.
För att man ska få så korrekta svar som möjligt, behöver man först finjustera en pendel innan man börjar använda den. Man ber då pendeln om ett “ja” och ett “nej” och “kanske” – dessa svar är då helt olika, “ja” svaret snurrar medsols och “nej” svaret snurrar motsols och “kanske” svaret pendlar oftast fram och tillbaka, som en pendel på en gammal Mora klocka. Nu är det så att många upplever att ja och nej svaren är tvärtom och detta är helt normalt, det är individuellt, alla upplever vi olika – huvudsaken är att det känns rätt för dig.

Att jobba med Pendel gör att du lättare kan tona in på din intuition, du vet snabbt svaren, kanske till och med innan pendeln svarat på din fråga. Det är en häftig känsla att uppleva energin ifrån pendeln som går från din hand ut i din kropp.

En pendel skall man alltid rengöra i (salt)vatten och solljus innan man använder den första gången. För att frigöra den från eventuella energier och energiminnen. Detta för att den ska vara så ren som möjligt när du skall lägga dina energier i den och för att den ska jobba tillsammans med dig och dina energier.

Man ska helst inte låta någon annan testa/ hålla i den pendel man själv har och arbetar med, för då blandas energierna. Om du låter någon testa din personliga pendel så är mitt råd att du snabbt efteråt tvättar av pendeln i saltvatten igen så att den blir ren.

Pekare

Om du har några frågor om pendel eller pekare och hur det fungerar så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Bojji stenar

Om man använder siga v Bojji stenar, så höjer man sina energier snabbt i och med att Bojji stenarna sätter kroppens meridianer (energibanor) i balans. Detta höjer dig snabbt i energier och till andra dimensioner.

Bojji stenar
Bojji stenar

Carina Diplm. spirituellt & andligt medium

 

18 tankar om “Att använda sig av en pendel

 1. Profilbild
  Agneta Kala says:

  Hej Mariann jag köpte en pendel för jag ville lära mig att få svaren utan att alltid ringa till medium som är rätt dyra, och min pendel snurrar medsols på ja och fram o tillbaka på nej. Jag har haft personer som jag tror vill göra mig illa och följt mig på mina promenader med min hund, och när jag frågat om dom vill mig illa så får jag oftast ja till svar och sen nej. Så vad gör jag för fel?, och jag har med mig skyddande stenar som jag hoppas hjälper mig. Men det här ger mig ångest, men jag måste gå för min fyrfota vän och jag vet inte vilka dom här personerna är bara att dm måste tycka väldigt illa om mig och det enda jag vill är att få gå ifred med min hund. Vänligen Agneta Kala

 2. Profilbild
  Johanna says:

  Hej Carina!
  Jag har en pendel som jag haft i flera år, som jag återkommer till att använda periodvis. Orsaken till att jag inte använder den regelbundet är för att jag aldrig känt att jag kan lita på den, och jag blir besviken då den visar sig ha fel. På grund av detta ställde jag, utan att lägga större tanke bakom det, om den är en demon. Den svarade ja på det, och att den vill göra mig illa. Hur ska jag tolka detta? kanske är det bara min hjärna som spelar mig ett spratt.
  Mvh
  Johanna

  • Carina Hammarsten
   Carina Hammarsten says:

   Hej Johanna! Enligt min erfarenhet så är en pendel bara ett längre redskap för ditt eget högre jag/ din egen själ så att säga. Så jag tror inte att du skall se det som att pendeln har ett elakt motiv att göra dig illa på något sätt. När du pendlar skall du kanske göra det på mer neutrala frågor som “ja” och “nej” men inte lägga negativa aspekter i det hela. Testa igen och återkom gärna om du har fler frågor. /kram Carina

 3. Profilbild
  Saga says:

  Hej Hej
  Jag har läst lite om att man ska både påbörja och avsluta speciellt. Tänker framförallt på avslutet. Att se till att andarna lämnar pendeln och att man ”tackar av” eller så.
  Vad säger du om det? Hur ska man avsluta?

  • Carina H
   Carina H says:

   Jag kan bara säga att det är ditt eget högre jag som svarar i pendeln, inga andar så som jag ser det. Och ja, man kan säga att man bör båd ebörja och avsluta med att “be om ljus och beskydd” =)

 4. Profilbild
  Sus says:

  Hej Carina
  Om jag får komma med ett önskemål så är det en kurs just i hur man använder en pendel. Jag har provat mig fram och pendel verkar ivrig att jobba men jag kan inte tyda de budskap jag får (använder en board med bokstäver) även om jag får både ord och hela meningar. Skulle SÅ GÄRNA vilja behärska tekniken bättre – om man nu kan uttrycka det så. Känner att jag skulle kunna ha mycket att hämta både från mitt högre jag och mina guider och änglar.

 5. Profilbild
  Marie persson says:

  Hej jag har oxå en sådan pendel men fattar inte riktigt hur jag ska använda den med hjälp av ‘energier’känner jag det el ska jag lita på ex jag ställer en frg o den svarar..jag är fortfarande osäker på om jag ‘känner’ rätt..hrm krånglig frg jag vet; ) kram

 6. Profilbild
  Mariann says:

  Jag återkommer till detta med pendeln, för jag har litet svårt att omfatta det du säger om att “de egna energierna styr pendeln”. För att få svar av mina guider via pendeln brukar jag putsa den innan och be en bön som i slutet lyder “blockera mitt Högre jag, mitt Ego och alla främmande krafter, öppna min kontakt till Universum och hjälp mig vägleda och heala, samt heala och vägled mig. Amen”. När jag ber denna bön har jag märkt att de kontakter jag får är helt oberoende av mitt högre jag. Jag brukar ta kontakt med katter och hundar den här vägen, och senast igår kollade jag upp var min kattfröken befann sig, så hon varit borta hela dagen och inte visat sig alls. Jag fick svar av henne att hon var okay och på väg hem. Eftersom jag ännu inte lärt mig lita på min egen förmåga, så kollade jag upp saken med min väninna som kan hitta försvunna djur, människor och föremål, och hon bekräftade det jag fått svar på genom pendeln. Det här är en av mina många upplevelser med pendeln, alla har vi olika sådana och ingenting är egentligen rätt eller fel. Kram till dig, min vän.

 7. Profilbild
  Mariann says:

  Jag arbetar också med pendeln, men för närvarande mest för mina vänner och mig själv. Den är ett utmärkt verktyg, tycker jag. Likafullt är det alltid spännande att höra vad andra mediala utövare har att berätta för mig, så om jag inte vinner en konsultation så är det mycket troligt att jag anlitar dig inom nära framtid.

  • Carina Hammarsten
   Carina Hammarsten says:

   Jag vet att man arbetar olika med pendel, det jag lärt mig är att det är ditt högre jag som svarar/ styr pendeln. Men det kan lika gärna vara andra energier som gör det med. Jag tror inte att det finns bara en förklaring utan att alla lär ut olika efetr vad som känns mest rätt för var och en. kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.