Att använda sig av en pendel

När du arbetar med pendel så använder du ditt ”högre jag”

Jag använder mig av min pendel en hel del när jag vägleder mig själv bl a, men även när jag gör mina spirituella inre resor. Men framför allt när jag ska läsa av sk traumaringar/ blockeringar (från tidigare liv).

När man jobbar med pendel så handlar det om att man jobbar med energier – sina egna energier – det egna högre jaget – som sedan styr ”pendeln” och de svar man får.

För att man ska få så korrekta svar som möjligt, behöver man först finjustera en pendel innan man börjar använda den. Man ber då pendeln om ett ”ja” och ett ”nej” och ”kanske” – dessa svar är då helt olika, ”ja” svaret snurrar medsols och ”nej” svaret snurrar motsols och ”kanske” svaret pendlar oftast fram och tillbaka, som en pendel på en gammal Mora klocka. Nu är det så att många upplever att ja och nej svaren är tvärtom och detta är helt normalt, det är individuellt, alla upplever vi olika – huvudsaken är att det känns rätt för dig.

Att jobba med Pendel gör att du lättare kan tona in på din intuition, du vet snabbt svaren, kanske till och med innan pendeln svarat på din fråga. Det är en häftig känsla att uppleva energin ifrån pendeln som går från din hand ut i din kropp. En pendel skall man alltid rengöra i (salt)vatten och solljus innan man använder den första gången. För att frigöra den från eventuella energier och energiminnen. Detta för att den ska vara så ren som möjligt när du skall lägga dina energier i den och för att den ska jobba tillsammans med dig och dina energier.

Man ska helst inte låta någon annan testa/ hålla i den pendel man själv har och arbetar med, för då blandas energierna. Om du låter någon testa din personliga pendel så är mitt råd att du snabbt efteråt tvättar av pendeln i saltvatten igen så att den blir ren. Om du har några frågor om pendel eller pekare och hur det fungerar så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Bojji stenar

Bojji stenarOm man använder sig av Bojji stenar, så höjer man sina energier snabbt i och med att Bojji stenarna sätter kroppens meridianer (energibanor) i balans. Detta höjer dig snabbt i energier och till andra dimensioner.

 

 

 

 

23 tankar om “Att använda sig av en pendel

 1. Eva says:

  Hejsan
  Jag har nyss börjat jobba med pendeln, och undrar hur tillförlitlig den är i sitt siande? Jag har också frågat den om det är mitt högre jag som svarar och får ett bestämt nej, samt att just nu när jag mår mått mycket dåligt har jag haft universum, 2 ÄÄ, 3 guider b.la. min pappa samt en skyddsängel. Är det vanligt förekommande? Jag har i mitt sökande också spått mig trots att pendeln säjer att jag får samma svar av spådam/herr, och delvis är detta sant, varför? Jag får hela meningar och kan skriva a4 ark ledigt om jag ber pendeln berätta nåt för mig. är det så för flera? Gör jag något fel eller är det nåt mer jag ska lära mig? Pendeln har också själv berättat hur den vill bli renad å ha semester t.ex. Jag har fått av spådom att jag kommer att kunna leva på min pendel men jag är osäker på den biten, mig ger den ett lugn och en del har stämt på andra men mitt eget sökande så vet jag inte riktigt hur jag ska tolka den då den nästan alltid säjer snart om de jag frågar… Vars kan man få eventuell hjälp i sitt pendlande eller kan Du ge råd?
  Mvh Eva

  • Carina says:

   Hej Eva!
   Jag skulle ge dig rådet att gå en grundkurs i medial utveckling. Detta för att skaffa dig lite fler verktyg gällande pendeln. Jag använder endast pendel gör mina spirituella inre resor, så jag använder inte pendel för vägledning. Att du skriver A4 papper kan ju vara automatisk skrift som du får in med pendeln. Men som sagt, det är bra med en grundkurs i att lära sig de verktyg och nycklar som behövs vid alla mediala och spirituella vägledningar eller tjänster. Jag har en kurs https://www.spirituellt.nu/produkt/medium-utvecklingskurs-steg-1/ som man kan gå på distans. Vänligen Carina

 2. Maria says:

  Jag har följt med min son till en butik med kristaller och andliga saker flera gånger och jag har aldrig trott på detta . Jag är ateist ,men var gång vi är i butiken dras jag mot pendlarna . Förra gången tog jag upp en och den bara snurrade runt runt utan rörelse . Jag ställde ingen fråga . Idag tog jag upp en annan pendel som direkt blev tokig . Först runt runt sedan fram och tillbaka . Sonen stod brevid och såg att min hand var stilla . Samtidigt fick jag enorm hjärtklappning och handen jag höll pendeln med blev iskall. Jag blev rädd och la tillbaka den och min son fick känna på min iskalla hand . Hann aldrig ställa någon fråga . Vad kan detta tyda på? Mådde dåligt med tryck över bröstet , svettningar och kall hand ca en timme efteråt .

  • Carina says:

   Hej Maria!
   Jag kan tolka detta på två olika sätt, det ena är att det kan vara så att ditt eget högre jag pockar på om att du ska utveckla dina andliga och spirituella förmågor och därmed lotsar din guide dig till pendeln. Det andra kan vara en ”ande” som följer er eller finns redan på plats i butiken som vill göra sig hörd, som vill påvisa att han/ hon finns med er där och då och vill förmedla sig via dig. De fysiska upplevelserna kan vara din egen personliga energifrekvens som du känner av eller så kan det vara ”anden/ energin från den andra sidan” hans/hennes energi du tar in. MVH Carina

 3. Agneta Kala says:

  Hej Mariann jag köpte en pendel för jag ville lära mig att få svaren utan att alltid ringa till medium som är rätt dyra, och min pendel snurrar medsols på ja och fram o tillbaka på nej. Jag har haft personer som jag tror vill göra mig illa och följt mig på mina promenader med min hund, och när jag frågat om dom vill mig illa så får jag oftast ja till svar och sen nej. Så vad gör jag för fel?, och jag har med mig skyddande stenar som jag hoppas hjälper mig. Men det här ger mig ångest, men jag måste gå för min fyrfota vän och jag vet inte vilka dom här personerna är bara att dm måste tycka väldigt illa om mig och det enda jag vill är att få gå ifred med min hund. Vänligen Agneta Kala

 4. Johanna says:

  Hej Carina!
  Jag har en pendel som jag haft i flera år, som jag återkommer till att använda periodvis. Orsaken till att jag inte använder den regelbundet är för att jag aldrig känt att jag kan lita på den, och jag blir besviken då den visar sig ha fel. På grund av detta ställde jag, utan att lägga större tanke bakom det, om den är en demon. Den svarade ja på det, och att den vill göra mig illa. Hur ska jag tolka detta? kanske är det bara min hjärna som spelar mig ett spratt.
  Mvh
  Johanna

  • Carina Hammarsten says:

   Hej Johanna! Enligt min erfarenhet så är en pendel bara ett längre redskap för ditt eget högre jag/ din egen själ så att säga. Så jag tror inte att du skall se det som att pendeln har ett elakt motiv att göra dig illa på något sätt. När du pendlar skall du kanske göra det på mer neutrala frågor som ”ja” och ”nej” men inte lägga negativa aspekter i det hela. Testa igen och återkom gärna om du har fler frågor. /kram Carina

 5. Saga says:

  Hej Hej
  Jag har läst lite om att man ska både påbörja och avsluta speciellt. Tänker framförallt på avslutet. Att se till att andarna lämnar pendeln och att man ”tackar av” eller så.
  Vad säger du om det? Hur ska man avsluta?

 6. Sus says:

  Hej Carina
  Om jag får komma med ett önskemål så är det en kurs just i hur man använder en pendel. Jag har provat mig fram och pendel verkar ivrig att jobba men jag kan inte tyda de budskap jag får (använder en board med bokstäver) även om jag får både ord och hela meningar. Skulle SÅ GÄRNA vilja behärska tekniken bättre – om man nu kan uttrycka det så. Känner att jag skulle kunna ha mycket att hämta både från mitt högre jag och mina guider och änglar.

 7. Marie persson says:

  Hej jag har oxå en sådan pendel men fattar inte riktigt hur jag ska använda den med hjälp av ’energier’känner jag det el ska jag lita på ex jag ställer en frg o den svarar..jag är fortfarande osäker på om jag ’känner’ rätt..hrm krånglig frg jag vet; ) kram

 8. Mariann says:

  Jag återkommer till detta med pendeln, för jag har litet svårt att omfatta det du säger om att ”de egna energierna styr pendeln”. För att få svar av mina guider via pendeln brukar jag putsa den innan och be en bön som i slutet lyder ”blockera mitt Högre jag, mitt Ego och alla främmande krafter, öppna min kontakt till Universum och hjälp mig vägleda och heala, samt heala och vägled mig. Amen”. När jag ber denna bön har jag märkt att de kontakter jag får är helt oberoende av mitt högre jag. Jag brukar ta kontakt med katter och hundar den här vägen, och senast igår kollade jag upp var min kattfröken befann sig, så hon varit borta hela dagen och inte visat sig alls. Jag fick svar av henne att hon var okay och på väg hem. Eftersom jag ännu inte lärt mig lita på min egen förmåga, så kollade jag upp saken med min väninna som kan hitta försvunna djur, människor och föremål, och hon bekräftade det jag fått svar på genom pendeln. Det här är en av mina många upplevelser med pendeln, alla har vi olika sådana och ingenting är egentligen rätt eller fel. Kram till dig, min vän.

 9. Mariann says:

  Jag arbetar också med pendeln, men för närvarande mest för mina vänner och mig själv. Den är ett utmärkt verktyg, tycker jag. Likafullt är det alltid spännande att höra vad andra mediala utövare har att berätta för mig, så om jag inte vinner en konsultation så är det mycket troligt att jag anlitar dig inom nära framtid.

  • Carina Hammarsten says:

   Jag vet att man arbetar olika med pendel, det jag lärt mig är att det är ditt högre jag som svarar/ styr pendeln. Men det kan lika gärna vara andra energier som gör det med. Jag tror inte att det finns bara en förklaring utan att alla lär ut olika efetr vad som känns mest rätt för var och en. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.