Styrketräning för själen

Styrketräning för kropp & själ

Våren 2004 gick jag Reiki utbildning steg I, II och Personlig & Medial Utveckling under sammanlagt drygt 1 års tid och under dessa utbildningar släppte jag en hel del blockeringar i mitt energisystem, det vill säga traumatiska händelser m m som jag upplevt.

I början av 2005, efter att jag gått med ständig kronisk värk och inflammationer i drygt 4 år, fick jag min diagnos svår Fibromyalgi, svår kronisk muskelvärk och svår inflammationer i hela kroppen.
För mig, som dessutom är professionell dansare och danslärare i Jazz- & showdans sedan 17 års ålder (jag har då dansat sedan jag var drygt 6 år gammal), var detta som ett slag under bältet. Jag var ju dessutom överrörlig tack vare dansen och det blev absolut inte bättre utav Fibromyalgin.

Jag som alltid varit smal och smärt, muskulös och varit supernöjd med min kropp fick nu tänka om helt enkelt. Detta främst som jag nu också hade svårt att röra mig, pga svår inflammation (som verkligen syntes med stora röda påslag på kroppens ömmaste delar som i detta läget var låren, på de mest inflammerade musklerna) och för att min kropp helt enkelt inte orkade ta sig fram längre. Jag tog mig fram på kryckor, annars hade jag inte kommit någonvart. Jag vägde hela 75 kg som mest och kroppen var blytung pga den kroniska värken, jag begränsades i precis allt jag gjorde.

2010 – 2011 v1011115_238335066372534_969951999145189637_nar jag ännu sämre och gick sedan länge på fyra stycken värk- & inflammationshämmande tabletter + fyra stycken Alvedon om dagen för att orka med vardagens bestyr med värk/ inflammationer och jag vände mig och vaknade minst femton gånger varje natt. Det blev aldrig en hel natts sömn och detta gjorde mig ännu mera trött och orkeslös om dagen. Kroppen mår ju inte bra av att inte få sova, det är ju under natten då vi sover som kroppen läker sig självt och laddar om batterierna, kan man säga. Jag vände och vred mig pga ihållande, isande och kronisk smärta ca 20 – 25 gånger per dygn. Vilket gjorde det svårt att sova de timmar som jag och vi alla behöver. Trött och sliten, håglös och orkeslös fick jag en dag nog, helt enkelt.

Jag bestämde mig en dag för att nu orkar jag inte längre, nu måste jag ta tag i detta på egen hand. Så jag började meditera regelbundet en gång om dagen, eftersom jag är utbildad inom Reiki energimedicinsk- & kirurgisk healing så började jag ge mig själv reiki minst 2 gånger om dagen och dessutom så berättade jag för min läkare och reumatolog att nu tänker jag trappa ner min medicinering och köra igång med träning istället. Han tittade på mig som om jag inte var riktigt klok och förklarade att det kan bli än värre än vad det är idag om du gör på det viset och jag svarade att den risken är jag beredd att ta isåfall.

Jag fick en remiss till Solhems kliniken i Borås och dit fick jag komma för att lära mig allt om sjukdomen Fibromyalgi, hur jag kunde lära mig att leva med den och hur jag kunde underlätta min vardag i största allmänhet om jag led av denna förrädiska kroniska sjukdom och värk, med inflammationer. Vid det här laget hade jag slutat med mina värktabletter helt.

Jag bokade en tid för sjukgymnast och ett upplägg för träning, främst styrketräning då jag har tränat detta tidigare i mina yngre år och då jag kände att jag behövde bygga upp min kropp och mina muskler ifrån början igen. Och jag blev väl omhändertagen av sjukgymnasten som dessutom tyckte att jag var en riktigt makalös kämpe, som gick emot medicinering och allt vad det innebar, genom att trappa ner den trots min svåra värk och sedan sluta tvärt. Man gjorde naturligtvis alla nödvändiga tester och sedan var jag igång. Men efter drygt 2 månader var jag tvungen att slussas ut på den öppna marknaden av olika gym, för att lämna plats åt någon annan till sjukgymnasten och jag valde då att börja min nya träning på Nordic Wellness.

Träning 2016Efter att ha tränat två gånger i veckan på gymmet, kom jag också i kontakt med Herbalife. Där fick jag stöd och råd med kost, vikt, träning och allt som jag behövde för att bygga på ytterligare ett steg i rätt riktning till att bygga upp kroppen från början igen.

Och efter ett tag så visade det sig att det gav resultat. Herbalife produkter var det som fick mig att bli motiverad och dels gå ned i vikt, fett och samtidigt se resultatet på gymmet, som jag nu var på tre gånger i veckan och kämpade för fullt. Som ni ser på bilden här till vänster  (bilden upp till vänster) så hände det ganska så mycket under ca 2 års tid.

Jag var så nöjd med dels mitt resultat på kroppen, som var väldigt synligt, men jag var också nöjd med mina värden i kroppen, mitt blodtryck, kolesterolvärdet och framför allt – jag var helt tablettfri (drygt 3 månader efter nedtrappning) och det tog mig bara 3 månader att bli helt fri från mina värktabletter från det att jag började trappa ned. Nu var det ju ändå så att min kropp hade ett ofantligt muskelminne, eftersom jag tränat i stort sett hela mitt liv tills jag fick mitt första barn, så det var egentligen ingen konst för min kropp att börja bygga de muskler som en gång funnits där. Och jag kände att äntligen kunde jag gå, jag kunde röra mig fritt, och detta helt utan både kryckor och andra hjälpmedel. Det var en fantastisk känsla som inte går att beskriva på annat sätt än att jag faktiskt hade fått mitt liv tillbaka

#carinahammarsten

Jag äter inte Herbalife idag – men jag var Herbalife distributör ett tag för dem som skulle vilja prova på och göra samma resa som jag själv gjort.
Jag har nu tränat i sammanlagt snart 13 år och är helt medicin fri (du ser en relativt nytagen bild av mig till vänster), tar knappt en Alvedon förutom då jag har riktigt ont såklart. Mina värden är fantastiska och inflammationer i kroppen har jag mycket sällan. Jag mår bra, jag tränat upp styrkan tillbaka i mina handleder, jag har muskler igen som faktiskt bär mig dagligen, jag har minskat i minst 12 pkt smör av fett på kroppen, fått muskler där jag inte trodde det var möjligt att få dem 😉 Jag hjälper många människor att komma tillbaka och jag känner mig helt enkelt på topp.

Senaste tiden har jag även på egen hand stått helt för en Exilis360 behandling på HBC i Borås, där jag valde att smälta bort fettet på min mage (direkt under brösten) då detta gav mig svårare att andas djupt, att sitta normalt och det var riktigt hårt packat fettlager i den valken. Det tog sammanlagt sju stycken behandlingar och jag märkte resultat redan efter första behandlingen. Jag sökte naturligtvis hjälp hos kirurgen i Skene för att få höra att ”vill du göra detta ingreppet på magen för att du tänker söka som modell, för du ser ju inte så illa ut för övrigt menar jag för att vara 55 år gammal” och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Som ni säkert förstår så valde jag att lämna Skene Lassarett riktigt ordentligt kränkt, trots att jag varit med ambulans till Borås Lassarett minst sex gånger under en tre års period pga den fettvalken som stoppade min djupandning – men detta var tydligen inte tillräckligt för att låta mig få hjälp och leva ett drägligt liv som 55 årig kvinna. Så jag valde att ta behandlingarna (utan kirurgiska ingrepp) och stå för dem själv. Det var det bästa jag någonsin gjort för mig själv, för idag kan jag sitta upprätt och normalt, min rygg tar inte längre stryk utav att jag måste böja mig för att kunna andas djupt, jag är mer rörlig och jag kan njuta av livet.

Vill du veta mer om hur du kan komma i kontakt med mig, bli coachad av mig, vägledd och få mina råd för att göra samma resa som mig? Då är du varmt välkommen att mejla mig på: carina@spirituellt.nu

autograf

 

 

 

 

2 tankar om “Styrketräning för själen

    • Eva Elverum says:

      Vill här berätta om min upplevelse av Reiki healing på distans, en underbar upplevelse, kände en värme i kroppen och hur avslappnad jag blev, blundade och såg bilder passera från mitt tidigare liv, helt plötsligt börja mina tårar rinna en förlösande känsla , av mycket instängd sorg. När healing tiden var över kände jag mig stark i själen, blev frusen och törstig, resten av dagen kände jag en styrka, fridfullhet. Länge sedan jag sovit så gott på natten. Vet inte hur jag ska kunna tacka för denna behandling. Den gick på djupet i min kropp och själ. Rensade bort knutar jag inte vågat lossa på tidigare. Får jag chansen till detta en gång till, så finns inget tvivel om att jag denna gång valt rätt väg..Tack Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.