Reiki

Vad är Reiki?

Carina Hammarsten, utbildad Reiki Master Teacher ska här förklara vad Reiki är och hur man använder den.

Reiki här en form av energi, som samspelar med kroppens egen livsenergi, för att allt består av energi. Den sprider sig genom kroppen och fyller hela din kropp med livsenergi och med hjälp av Reiki Mastern som hjälper dig att lösa upp blockeringar som kan finnas i ditt energiflöde. Det är universums helande energi och den går dit där den behövs, man behöver aldrig fundera över det, för det sköter sig självt. Reikihealing är en japansk healingteknik som söker orsaksnivån på Dina besvär.

Vad som är viktigt att förmedla i detta är att Reiki är numera godkänt av Skatteverket som en friskvårdsmetod, som behandling. Det innebär att kostnaden för en arbetsgivare är avdragsgill enligt reglerna och att det då är en skattefri förmån för arbetstagaren.

Det är en mycket kraftfull och kärleksfull energi och den ger också stora möjligheter till personlig utveckling. Energin behandlar såväl fysiska, mentala, känslomässiga som andliga nivåer. Den behandlar HELA människan.
Reiki är en Japansk healingform som är mycket kraftfull, där reiki utövaren initieras in i de olika graderna inom kraftsymboler.

Vad säger forskningen om Reiki energin?

I motsats till de flesta andra healingtekniker behöver man inte träna upp sig genom meditation, visualisering eller andningstekniker för att behärska Reiki. Du använder dig av ditt hjärta, din intuition och kraftsymbolerna som du initieras med.

Förmågan överförs istället från lärare till elev genom en så kallad initiering. Det innebär att läraren, som redan har kontakt med Reikikällan, även ”kopplar ihop” kursdeltagaren med den här fantastiska energin – man kan likna detta med en usb kabel som går från Reiki Mastern till den som blir initierad. Då sker initieringen av energin, en upplevelse som inte alltid är så lätt att förklara för den som aldrig upplevt det förut.

Carina_5De som är Reiki initierade vet också att healingkanalen fungerar eftersom de har upplevt energin själva. Reiki skiljer sig också från andra metoder genom att healern inte styr energin medvetet, utan endast fungerar som en energi kanal. Reiki energin tar sig direkt till det organ i kroppen som du som klient behöver ha den. Det går automatiskt, det är inget som Reiki utövaren behöver tänka på överhuvudtaget. Reiki utövaren ställer inte heller någon diagnos under behandlingen.

Energin får flöda dit mottagaren behöver den bäst för tillfället. Och detta sker helt automatiskt.

Reiki är energi som arbetar och flödar runt omkring oss och inom oss hela tiden, då allt består av energi. Energin är en enkel och praktisk teknik för en djup avslappning och healing med olika hand påläggningar. Energin återställer inte bara balansen i den fysiska kroppen utan öppnar också upp för vår förbindelse med andligheten, som många av oss tappat sedan födseln. Reiki är perfekt att använda på oss själva för att klara av den vardagliga stressen, då den är avlappnande. Eftersom energin underlättar för avslappning och främjar välbefinnandet i hela kroppen, på alla plan – fysiskt, mentalt och emotionellt.

Såhär har personer upplevt Carinas reiki behandling på distans:

– ”Ja du Carina ! Din Reiki har gjort underverk i min kropp som är helt fantastiskt. Jag kan exempelvis känna min kropp invärtes från huvud enda ner till fötterna, trots att min känsel slutar vid midjan”.

– ”Tack för all tid du chattar o lägger ner tid för att hjälpa mig Carina Hammarsten kramar till dig!”

– ”Vaknade i morse utan ryggont ♡”

– ”Fast jag inte kunde vara stilla igår så känns det idag i min kropp att den är ”fri”
Upplevde värme ända från fötter till huvud (min man sa efteråt att jag hade otroligt varma händer), i början såg jag en mörkblå klot som gick över till ljusgult mot slutet, var helt avslappnad efteråt då jag har för korta muskler i nacken mot axlar och har ständig värk som försvann…Stort tack”

– ”Tack så mycket Jag var tyvärr inte i stillhet, men kände iaf någon plötslig varm känsla i underbenen”

– ”Tack ♡ Fylldes med ljus och värme. Såg många inre bilder i olika miljöer. En mycket skön och avkopplande stund”.

– ”Tack kära Carina för denna underbara Reiki ♥ Jag fick otroliga energier i kroppen såg det gröna fältet kring mig och mina änglar jobba runt mig. Känner att jag fått nya krafter att återhämta mig med Kram på dig”

– ”Tack Carina Kände stickningar i hela kroppen…mycket speciellt mot mitt knä Lila stark sken i slutet av stunden. Kram”

– ”Tack Carina. Kände de underbara energien jobba i min kropp. Var så avslappnad att jag somna. Så nu känner jag en rejäl trötthet.
Kram”

– ”Tack Carina, Jag kände aktivitet och värme på några olika ställen. Kände mig fylld av energi på slutet men nu tröttare.”

– ”Tack för healingen. Jag kände en värme och ryckningar i benen samt beröring i ansiktet. En bakgrund som var grön och en massa ljusa prickar som for omkring.känner mig avslappnad och skön nu!!”

– ”Hej jag har aldrig gjort detta förut men kände mig varm och omsluten om det låter vettigt. Hade smärta som försvann. Kommer att göra detta fler gånger om jag får chansen så jag ser att det va din Reiki eller om det va nåt annat. Tack allafall”

Reiki och djur, fungerar det?

Självklart fungerar det att ge reiki till djur, likaså att läsa av och känna in energin från djur.

Här kan du se hur en reiki behandling kan gå till på en häst på distans. 

Och här nedanför kan du se en behandling på plats, fysiskt hos stallet och ägaren.

 

 

 

 

 

7 tankar om “Reiki

 1. Erica Barrdahl says:

  Hej Carina! Jag skulle tacksamt ta emot Reiki för min läkning som jag har stora problem med.
  Energin står liksom stilla i systemet. Därför frågar jag dig om du skulle vilja sända Reiki. Kramar Erica Barrdahl

 2. Izabella wanzel says:

  Jättefina diplom och vacker tavla!
  Jag har också gått båda kurserna men det är många år sedan och jag har inte använt Reiki på många år…men det är en häftig upplevelse, absolut!
  Den gick jag och min vännina tillsammans.
  Goa kramar till dig ❤❤❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.