fbpx

Energihealing och vetenskapliga studier

Jag blev Reiki Master 2014-05-02 och det innebär att jag har läst både Reiki steg 1 och Reiki steg 2 innan dess.

Eftersom kroppen är elektrisk verkar det rimligt att vi ska kunna använda vår naturliga elektricitet och skicka dne till andra. Healing uppstår när vi kombinerar skickandet av energi med kärlek och kristallklara avsikter. Energihealing är en form av ljus.
Idag erbjuder sjukhus och läkarmottagningar på många platser runtom i världen behandlingar med komplementärmedicin eller alternativa terapier som innefattar energihealing, och ibland dem som inte utför behandlingarna själva är det vanligt att man hänvisar vidare. Som studierna visar är deras tilltro till sådana terapier välgrundad. (skrivet ur boken Änglarnas Medicin skriven av Doreen Virtue).

En påtaglig effekt som visat sig i stuider av energihealing som bl a Reiki, Qigong är minskningen av oro och ångest. Eftersom oro både är ett resultat av och orsak till såväl psykisk och fysisk sjukdom är läkningseffekten i energibehandlingarna värdefull på grunsd av sin förmåga att lindra just sådana känslor.
Oräkneliga nya former av Reiki, beröringsterapier och energiarbete har också utarbetats på senare år. Dessa system för energihealing stärker självfötroendet hos någon med spontan healingförmåga.

Energikroppen och chakrasystemet
Kronchakrat – (hjässan) – klarvetande
Öronchakrat – (över ögonbrynet) – klarhörande
Tredje ögat – (mellan ögonen) – klarseende
Halschakrat – (struphuvudet) – tala sanning inför andra och sig själv/ kreative projekt
Hjärtchakrat – (bröstkorgen) – klarkännande, relationer, andlig kärlek
Solar plexus – (naveln) – kraft och kontroll
Navelchakrat – (mellan solarplexus och rotchakrat) – Kroppslig hälsa och aptit
Rotchakrat – (ryggradens slut) – Yrkesliv, ekonomi, bostad och materiell trygghet

Läka med färger och ljus

Vitt ljus

När man visualiserar eller åkallar vitt ljus kallar man till sig en intelligent, levande energi. Vitt ljus är skyddänglarnas färg, medan färgat ljus tillhör ÄrkeÄnglarna och andra uppstigna mästare. Vitt ljus är också dte ljus som strålar från Änglarnas glorior.
Vad som helst som vi omger med vitt ljus får skydd, för det vita ljuset är ogenomträngligt. Det är ockås en mycket kraftfull färg om man vill läka djupt rotade känslor och sjukdomar, ungefär som en ångtvätt.

Ljus & Kärlek /Carina Diplm. Spirituellt/andligt Medium och Reiki Master

4 tankar om “Energihealing och vetenskapliga studier

    • Carina says:

      Dels mina egna, men också andras både vad det det gäller alkohol, droger, ångest, lättare depression. Min egen kroniska värk försvann och det finns de som faktiskt blivit av med svår ångestproblematik. Reiki healing är ju också godkänd som avslappningsmetod och kroppsvård sedan 2007 och anväbds av flera sjukhus utanför Sverige med flera goda resultat.
      Vad är din egen erfarenhet av det, för du har väl provat på det innan du ställer mig den frågan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.