fbpx

Här kommer denna veckas andeporträtt i steg 2

Kursdeltagarna i Lär dig teckna andeporträtt steg 2 har lämnat in dessa underbart fina andepåorträtt denna veckan:

Annelie Törnebro
Annelie Törnebro

Tecknat av: Annelie Törnebro
Budskap: Man 20-25 års ålder, med ett spännande utseende. Han ser lite ut som ett mellanting mellan mediumet Birkan Tore och en Singoalla målning.
Han visar en röd längre smal fjäder. Möjligen ett örhänge eller något att hänga i håret. I alla hänseenden ett tursmycke och lyckoamulett.
När han var yngre var han en duktig friidrottare. Häck. Han levde ett hektiskt liv och han var ofta ute i sista sekund. Tidsoptimist.
Hade en stor garderob men levde i resväska det mesta av tiden, i flygande fläng. Saker som han förmedlar är: Agentur. Foto/fotoskjutningar. London och Paris. Nattklubbar. Ordet ”Slackers”, meningen ”Han är en Lyckofigur” och namnet Anthony. Hälsar att ”Det blir sällan som man tänkt, men det kan bli helt okej ändå!”

Annelie Törnebro
Annelie Törnebro

Tecknat av: Annelie Törnebro
Budskap: Tjej med stora ögon i många färgnyanser, med olika blå, gröna, gula och bruna stänk. De liksom bytte färg efter humör.
Mycket mörkare än cendre är hårfärgen, men heller inte svart. En tjej som verkligen bjöd på sig själv. Hon kommer från en stor släktkär familj. Det är mor- och farföräldrar och kusiner och syskon och föräldrar och mostrar och många fler. Tycker om matlagning och bakning. Visar anteckningsbok/skolbok. Jag får till mig bokstaven ”E” hela tiden. (Emma Eskilstuna Elefant Eriksson…) Röd täckjacka, snömodd och dåligt upplyst landsväg. Bilolycka/Sladdolycka???

Annelie Törnebro
Annelie Törnebro

Tecknat av: Annelie Törnebro
Budskap: En äldre man – Erik (?) – Hårt arbetande, hade alltid brynja på sig. Overall. Handskar. Unikabox/matlåda
Jag hör ”…..verken” och tolkar det som om det är hans arbetsplats. Själv tänker jag på Graningeverken men det finns säkert fler arbetsplatser som har -verken som slut i sitt företagsnamn… Han hade värk och var stillasittande på slutet. Möjlig amputation. Han hade flera syskon. Och han var förtjust i dragspel. Men mest förtjust var han ändå i sin fru! Han är så stolt över sin fru och barn. Namnet Gerd (frun?) och två flickor.
Den här kontakten/mannen var nästan mer viktig att berätta om frun och han ville att jag skulle måla även henne! (När min första ”bild” kom för mitt inre tänkte jag på ”mångubben”) Det är en rundnätt kvinna med vällagt hår. Permanentat och Papiljotter. Hon har förhållandevis små ögon och brett mellan dem. Hon förlade ofta sina glasögon då hon inte tyckte att hon behövde dom. De träffades, gifte sig och fick barn när de var lite äldre. Hon jobbade i kök men blev sedan hemmafru när de fick barn. De gifte sig lite okonventionellt i ett rådshus/tingshus eller gästgiveri. Ingen vit böljande klänning och ”tjafs” De bodde i ett litet enplanshus i ett område där alla husen såg likadana ut. De utstrålar en sådan kärlek, omsorg och värme. En fin kontakt och jag blev varm i hjärtat. Stort tack!

 

Carina Ågren
Carina Ågren

Tecknat av: Carina Ågren
Budskap: Namnet Berit kom tillsammans med bilden. Men tyvärr inget budskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.