fbpx

Vad är det vi projicerar på andra?

Här kommer jag nu skriva några rader ur boken ”Krama din egen skugga”…

Varje människa föds med ett sunt känslomässigt system. Vi älskar och accepterar oss själva. Vi bedömer inte vilka bitar av oss själva som är bra och vilka som är dåliga. Vi lever i hela vår varelse och uttrycker oss fritt. När vi blir äldre nbörjar vi lära oss av människorna i vår omgivning. De talar om för oss hur vi ska bete oss, när vi ska äta, vad vi ska äta, när vi ska sova, och vi börjar göra skillnad på saker.  (detta är skrivet ur boken ”Krama din egen skugga”)

Så snart vi accepterar det faktum att var och en av oss förkroppsligar alla Universums drag kan vi sluta låtsas att vi inte är allt. De flesta av oss fick lära oss annorlunda än andra. En del anser sig bättre än andra och pga detta så anser sig många vara otillräckliga. Vårt liv formas av dessa omdömen . Det är dessa omdömen som får oss att säga ”jag är inte som du”. och ”du är annorlunda eftersom du är tjock och jag är mager” och ”jag är klyftig och du är dum”.
Vi projicerar våra egna brister på andra. Vi säger till andra det som vi borde säga till oss själva. När vi dömer andra så dömer vi ockås oss själva. Om du ständigt plågar dig själv med negativa tankar kommer du antingen att plåga din omgivning – verbalt, käsnlomässigt eller fysiskt – eller plåga dig själv genom att förstöra någon sida av ditt eget liv. Det som du gör och säger är inga tillfälligheter. Det finns inga tillfälligheter i det liv som du skapar. I denna holografiska värld är alla du själv och du talar alltid med dig själv.

Frihet är att kunna välja vem du vill vara i varje ögonblick i livet. Om du måste handla på ett särskilt sätt för att undvika att vara något som du inte tycker om är du fångad i en fälla. Du har då inskränkt din frihet och berövat dig själv din helhet.

 

Dessa ord är skrivna i boken ”Krama din egen skugga” väl tänkvärda ord tycker jag /Carina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.