fbpx

Vad innebär det att vara ett Medium?

 
 
#camillaelfving

1. Vad betyder Mentalt mediumskap? Kan du utveckla det lite mer?

Svar: Mentalt mediumskap är den form som utövas mest idag. I det mentala mediumskapet är mediet aktivt och försöker få information genom utomsinnlig varseblivning. Antingen genom att använda intuition, ingivelse och synsk förmåga eller genom att tona in sig och läsa sin klients aura och utstrålning. Mediet kan även använda tarotkort eller andra hjälpmedel för divination.
Sedan har vi andekontakt, kontakt med andevärlden, där mediet på vaken nivå beskriver nära och kära som gått ur tiden. Mediet brukar då ange om det är en man eller kvinna, vid vilken ålder personen lämnade livet, ofta beskrivs dödsorsak samt relation till klienten.

Personlighet och karaktär brukar också beskrivas och någon detalj som gör att klienten förstår vem anden var i jordelivet. Efter att anden är identifierad, dvs. att klienten har känt igen andekontakten, brukar personliga hälsningar förmedlas från anden till klienten.

Rent kategoriskt brukar även vissa former av transmediumskap klassas som mentalt mediumskap, t.ex. kanaliseringar och transtal, medan att t.ex. få in elektroniska röster eller få föremål att flytta på sig räknas till det fysiska mediumskapet. Alla mentala medier jobbar inte med andekontakt – kontakt med andevärlden, utan många är sk. Psychics. I min nya bok Medium – ditt liv med andevärlden, beskriver jag skillnaden mellan psychic reading och kontakt med andevärlden.

2. Vad menas med internationella regler för mentalt mediumskap och vem är det som sätter dessa regler? Vad innebär dessa regler?

Det finns inga formella regler eller lagar i den meningen, utan man brukar prata om internationella riktlinjer för mediumskap. I detta lägger man vikt vid att förstå det ideologiska motivet till mediumskap och spiritualism.

Spiritualismens utgångspunkt är att vi är Själar, och inte bara kroppar, och att vi som Själar överlever döden. Mediumskapet ska ge personliga bevis för för själens odödlighet. Spådomar och förutsägelser ger inga sådana bevis. Inte heller att prata med änglar, guider och mästare. Kontakt med anhöriga på andra sidan däremot, ger detta bevis. I spiritualismen är kontakten med avlidna hela förutsättningen för beviset för liv efter döden.

Det kan framstå som enkel logik men det framkommer att denna punkt är oklar för många. De flesta lärare jag haft inom mediumskap har varit strikta spiritualister och lärt ut exakt hur mediumskap går till. Det har varit helt utan flum.

I det professionella mediumskapet ingår även psychic ability, psychic reading (sv. psykisk förmåga), som primärt inte ger bevis för att livet fortsätter efter döden, men som är en användbar resurs på andra sätt. Att t.ex. kunna fjärrskåda och använda synsk förmåga för att hitta borttappade nycklar eller bortsprungna djur är en stor tillgång.

3. Om man går den här utbildningen på 2 år, vad kan man förvänta sig när man är klar?

Två år betyder fyra helgkurser fördelade på två år och meningen är att kursdeltagaren tränar på egen hand däremellan. I övrigt är detta inte en lång kurs mätt med ”medium-mått” utan det är en grundkurs i mediumskap. Den främsta fördelen med min kurs är att tiden enbart ägnas åt mediumskap och inte åt andra saker, t.ex. personlig utveckling.

Så deltagaren får ut maximalt av kursen när det kommer till att just lära sig om mediumskap och träna det. Jag vet andra kurser där man lägger tid och vikt på annat, men har man bara en weekend så måste man använda tiden effektivt. De som går min kurs vill ju bli medium, liksom.

 

Därför vill jag helst att man har kommit en bit med sig själv och sin personliga utveckling innan man går kursen. Man kan inte ha en massa problem och bagage med sig för det kommer att stå i vägen för mediumskapet.

En annan fördel med min kurs och mig som lärare är att jag kan den akademiska biten av mediumskapet, jag är ju författare också.

Mina kursdeltagare blir tränade i att agera förtroendeingivande och professionellt och utstråla andlig kraft.

Man behöver däremot inte gå hela kursen på fyra tillfällen utan kan välja att bara vara med en helg för att träna sin medialitet. Sedan kan man välja till om man vill gå fler gånger.

I min nya bok ”Medium” intervjuar jag Steven Upton, som är lärare på den internationella mediumskolan Arthur Findlay. Han ger en fingervisning på fem år som brukar vara ett ungefärligt mått på träning/utbildning innan man kan erbjuda tjänster inom det här, tjänster som håller tillräckligt hög standard.

Men givetvis spelar även individuella förutsättningar in, och vilken tidigare erfarenhet man har av andevärlden. Min grundkurs är en bra bas för att hålla privatsittningar och sedan kan man vidareutbilda sig om man vill. Scenmediumskap kräver t.ex. betydligt mer träning och mer teknik. Fast de flesta medium är inte scenmedium utan privatsittningsmedium. Det är inte alla som är roade av att stå i rampljuset.

Men det är bra att känna till vad som är vad så jag rekommenderar att spana in en demonstration med t.ex. Colette Baron Reid på youtube. Här kommer länk: https://www.youtube.com/watch?v=nPpCChCPdBE Colette Baron Reid och ett antal till spelar i en helt egen division, det är verkligen top notch. Vill man dit så bör man räkna med blod, svett och tårar. Och tid. Men man måste inte lägga ribban så högt, och alla medium är unika. Jämför med musikvärlden – det finns felfria röster som Celine Dions och sedan finns det artister som Madonna som kanske inte imponerar röstmässigt men som har andra uppvägande kvaliteter.
Eller ta Patti Smith för att blanda in ytterligare en karaktär. Det är inte fel att betrakta spiritualistiska medier som konstnärer, för personlig karaktär kan också vägas in i vad som utgör ett efterfrågat medium och andlig lärare.

4. Vilket råd skulle du ge dem som ville gå den här fantastiska utbildningen/ kursen som medium och varför skulle du rekommendera dem att göra det?

Det jag vill säga till den som läser detta är att Andevärlden har en plan för dig. Andevärlden ger alla möjligheter att förstå och se glimtar av den andra sidan. Om man vill utveckla sin medialitet så hjälper andevärlden till med undervisningen. Motprestationen är att man är dedikerad och helt inställd på att förmedla ljuset och kärleken till andra människor.

Att utforska mediumskapet är en fantastisk resa tillsammans med andevärlden. Oavsett om man siktar på att jobba med det eller bara är nyfiken och öppen för att se vart vägen leder …

Många tänker, varför gjorde jag inte detta tidigare? Men som Medium kan man vara hur gammal som helst. Tillskillnad från andra yrken finns här ingen åldersdiskriminering utan tvärtom gynnas man av ålder och livserfarenhet. Det är fair play där förmåga och skicklighet står i centrum. Inte hur man ser ut, hur ung man är eller vilken bakgrund man har.

Vad skulle kontakten med andevärlden kunna betyda för människan?

Att utveckla medialitet och kontakt med andevärlden är på alla sätt det mest magnifika man kan göra. Att få belägg för att man inte bara är en hjärna och en uppsättning kolatomer är helt livsförändrande.

Att få personliga bevis för att livet fortsätter efter döden är obeskrivligt. Så vackert, så glädjefyllt, så stort. Läs mer om Camilla Elfving på www.elfvinginstitute.org


2 tankar om “Vad innebär det att vara ett Medium?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.