fbpx

Djurkommunikation

Vad innebär det egentligen att kommunicera med djur?

Jag har alltid kunnat kommunicera med djur och det började redan när jag vart liten flicka, då min mormors katt Missan följde mig till och från förskolan och sedan skolan varje dag upp till 8 års ålder. På våra promenader brukade jag berätta för Missan om mina upplevelser som jag hade med Änglar och vättar och katten lyssnade roat där hon gick troget vid min sida, tills jag klev in i klassrummet. När skolan vart slut satt katten utanför skolgården och väntade på att få följa mig hem. Där och då förstod jag att jag hade en speciell förmåga och en speciell relation till min mormors katt.

Men nu skall jag dela med mig om en annan helt fantastisk upplevelse som jag tillsammans med en hästägare hade igår kväll.

Halvblodet Nova, 19 år gammal (bilden till höger), hade problem med ett svullet ben och var halt och hennes ägare var väldigt orolig för vad detta kunder bero på. Jag erbjöd mig att försöka kommunicera med Nova och se vad jag kunde göra på distans för henne, så jag bad om bilder på Nova som jag fick i ett meddelande samma kväll.

På bilden nedan såg man Novas ansikte och ögon och på nästa bild såg man hennes svullna ben

Jag förberedde ägaren till hästen att vara beredd för att se hur Nova skulle reagera när jag startade behandlingen och gärna dokumentera hur hon reagerade, så att jag kunde få feedback i efterhand.

Jag satte mig och tog några djupa andetag och blev förvånad över hur snabbt Nova började att kommunicera med mig. Hon verkade intresserad utav mig och vem jag var så jag fick börja med att presentera mig som Reiki lärare för hennes ägare och att jag nu skulle försöka att hjälpa henne med sitt svullna ben.

Nova log lite grann och förklarar då för mig att “du ska inte vara rädd för hästar, vi är ganska så roliga och pratsamma” och sedan fortsätter Nova att berätta “jag saknar helt inspiration, det finns alldeles för lite tid. Jag vill i lugn och ro lyssna på sanningen i stillhet. När jag rör min kropp så känner jag mig påfylld av energi, renad och stark”.

Nova fortsätter med “jag känner mig ibland orolig då jag får ont i benet och i samband med det känner jag mig yr. I det läget känner jag mig också osammanhängande och förstår inte riktigt vad det är som händer med mig. Jag får en stum känsla i benet när jag stödjer mig på det och det isar och spränger mellan hoven och knäleden”.

Behandling

Jag börjar behandla Novas ben och fot, lägger handen på knäleden och kan känna hur energin strömmar igenom. Jag använder även min Nano penna för att dra längs med utsidan på benet och likaså insidan och kan känna att något dras till rätta i benet, känns som att det är meridianerna. I samma veva blir Nova trött, jag upplever henne törstig eller torr i munnen/ halsen. Tanken på att benet kan vara kopplat till en nerv i ryggen på höger sida, i höjd med skulderbladen och bröstryggen. Nova känns nu helt avslappnad.

Sedan får jag en känsla av att Nova har det jobbigt med andningen emellanåt, det är tungt att andas ibland, lite problem med andningen där ibland. Hon kan i det läget bli lite stressad men det går sedan över i ett lugn. Klicka här för att gå  in och titta på Novas behandling.

https://youtu.be/NY63ik9pYsc

– Nova berättar att “hon blir yr om och tappar balansen ibland och är orolig att göra detta med ägaren (ryttaren) på ryggen”.

Jag får ännu en tanke och den här gången är det att Nova kanske kompenserar ryggen med det högra benet och därmed svullnar? Eller att hon helt enkelt har snubblat, vrickat foten/ benet tidigare och detta efter att hon plötsligt får ont i ryggen?

– Nova berättar att “hon har känt sig förvirrad ibland och likaså rädd pga sitt ben/ knäled”.

Efter behandlingen

När behandlingen är över talar jag in allt på en Mp3 fil som ägaren till Nova får lyssna på och återkomma med feedback.

Dagen därpå

Dagen efter, senare på kvällen får jag ett meddelande och två fotografier på Novas ben som är helt utan svullnad. Benet har inte längre någon svullnad och ägaren berättar att hon filmat drygt 2 min sekvens utav själva behandlingen och att hon ser något som hon tyvärr inte fick med på film, det var att det under behandlingen “rycker till” i bogen/ benet på Nova och sedan vill hon att jag tittar på videon, för det är svårt att förklara i ord hur hästen Nova svarade på behandlingen – det måste ses på film.

Vidare berättar ägaren om Novas historia:

– Nova blev halt och väldigt svullen i höger fram, ingen feber. Hon har så länge jag känt henne varit väldigt snubblig, har sökt flera veterinärer för detta då hon skadat sig upprepade gånger genom att snubbla på sig själv. Hästen är opererad i halsen, man tog bort en cysta stor som en golfboll för några år sen. Har bara gått i hagen i flera år nu för att läka ut en kotledsinflammation i vänster fram då laser och antiinflammatoriska preparat inte fungerat.

Bekräftelse

Det var en helt fantastisk bekräftelse för mig att få utav Novas ägare och en helt underbar häst att kommunicera med och som älskar att bli inspirerad.

Så nu blir det att gå promenader i skogen och bara inspireras för den här fantastiska Nova….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.