fbpx

Hur fungerar Reiki?

Reiki

Vad är Reiki och hur fungerar det?

En hel Reiki energgi behandling brukar bestå av en rad olika handpositioner, från huvud till fötter, på både fram och baksidan av kroppen. Och känslan för dig som får behandlingen brukar oftast vara att man kan uppleva det som energivågor som går fram och tillbaka i kroppen. Det finns naturligtvis flera olika healing former och energier.

  • Ökad medvetenhet, kreativitet och självkännedom (även ökad andlighet)
  • Emotionellt lugn (harmoni och lugn)
  • Balansering och förstärkning av energiflödet i hela kroppen
  • Lindrar vid t ex värk, då du slappnar av under en behandling
  • Hjälp att frisläppa känslor som är jobbiga
  • Utrensning av gifter och slaggprodukter
  • Snabbare naturlig läkning med hjälp av energin

Reiki och chakrabalansering

En chakrabalansering gör oss mer lugna, harmoniska, avslappnade och balanserade som människor. Därför är det bra att göra en chakrabalansering en – två gånger i månaden, för att släppa eventuella blockeringar och samtidigt få igång ett kontinuerligt flöde i kroppens energier och en bra balans i hela den eteriska kroppen – energisystemet. För att kunna tillgodose sig energier ifrån kristaller och Reiki energi behandlingar måste man själv göra konstruktiva och välgrundade val utöver detta, precis som du gör med din kost om du har problem med t ex din mage, om och när man önskar finna en egen väg till självläkning.

Livsenergin som vi har i vår kropp skapar ett slags energi fält som genomtränger den fysiska kroppen och även sträcker sig bortom den fysiska kroppen. Detta energifält, som vi ibland ser som en färgad aura består av de subtila energikropparna. Mår vi bra och tillfreds med det mesta i livet – då sträcker sig auran oftast 8 meter utanför kroppen. Ju sämre vi mår, desto närmare ligger auran till vår kropp. Vi behandlar ”holistiskt”. Vilket innebär att vi behandlar dig som en helhet så att alla sidor – fysiska, emotionella och mentala – tas med i beräkningen när vi gör den här Reiki energimedicinska behandlingen.

Reiki och kristall massage

Vid en kristallmassage använder man sig av olika kristaller och stenar. Dessa placeras runt om kroppen i olika mönster eller på chakrapunkter för att skapa balans i kroppens energier. Dessutom aktiverar dessa fantastiska kristaller din kristall kropp.

Kristaller har en perfekt molekylär uppbyggnad vilket gör att de alltid befinner sig i ett tillstånd av ro och harmoni. En kristall vibrerar alltid med samma frekvens. Den skickar tillbaka lika mycket energi som den tar emot. Kristaller har visat sig kunna påverka oss människor och våra energi system, eftersom vår kropp omges av ett nätverk av energier, unika för varje individ. När man kommer i kontakt med kristallerna så reagerar kroppens energifält på kristallernas vibrationer och frekvenser. Energifältet börjar förändras tills det har uppnått samma vibrationsnivå och frekvens som kristallen. Kristaller aktiverar också själva läkningsprocessen, de stärker dessutom nervsystemet och de fokuserar på dina mentala krafter. De aktiverar även intuitionen, de skärper intellektet och väcker helande krafter, som du kanske inte trodde att du hade.

Är du nyfiken att prova på Reiki?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.