fbpx

Kurs i att lära sig teckna andeporträtt

Här kommer nu nya bilder från den andra kursen i att lära sig teckna andeporträtt, med nya kursdeltagare.
Är det någon du känner igen som en nära vän eller nära anhörig, skriv då några rader till mig här under som kommentar.

Gunnel Jacobsson 1
Tecknad av: Gunnel Jacobson
Budskap: Håret en stolthet, viktigt att tänderna skiulle vara med. I samband med övergång många människor rusar omkring, en cykel inblandad. Någon gång på 70-talet tolkat efter halssmycket

Bertil Månsson 1
Tecknad av: Bertil Månsson
Budskap: Född 1967, ålder 11 när han går över, strömmen tog hans liv.

Annelie Törnebro 1
Tecknad av: Annelie Törnebro
Budskap: Det var hunden som kom först. En jätteenergisk alert energi, som visade sig snurrande runt benen för att alltid vara med och inte missa någonting. En liten, nätt svart hund med vit haklapp och svanstipp. Tanken gick till en spets av något slag. Eller lajka.. Energi och arbetsvilja som en bordercollie. Får att det är en hane, men i och med storleken så förväxlades den ofta för att vara en tik.
Sedan kom damen/kvinnan. Det var viktigt med pälsmössan och halsduken. Det ska vara några tecken på den. Möjligen något fint märkes logo eller skrift typ, kinesiska tecken. Men då jag gjorde ”fel” fick jag lov att göra om henne. (Men det fick jag göra med hunden med för han såg minsann inte ut som en räv ) Hon har runt huvud, brett mellan ögonen och möjligen tendens till uppnäsa. Synliga ögonglober och fina linjer runt munnen.
Känner en koppling mellan de två, hunden och kvinnan. Och de visade mig en busskur i plåt.
Frågade efter namn och fick ett B och Hallsberg. Hjärtklappning fick jag och jag kände mig hungrig. Och som sagt det känns som om det finns ett budskap som inte kom just nu. Förhoppningsvis kommer det sedan och då kompletterar jag det här under bilden eller?

Mary Jönsson 1
Tecknad av: Mary Jönsson
Budskap: Namnet är Rosa och ett badkar är av betydelse

Sandra Thérus 2
Tecknad av: Sandra Thérus
Budskap: jag mår bra och är bättre! Glöm ej att ta hand om dom nära, visa det lite mer. Det kommer uppskattas.

Sandra Thérus 1
Tecknad av: Sandra Thérus
Budskap: Här kommer min första bild som jag gjorde i veckan. Det var en äldre man som kom, han har barn barn, han var sjuk på slutet. Har mörka drag. Han åkte runt i en äldre bil. Och i samband med honom så får jag även upp en bild i en hall, det är en garderob med spegel. Och bredvid på väggen är det en liten tavla som hänger med guld ram. Annars så fick jag inte fram nått speciellt.

Eva Blomqvist 1
Tecknad av: Eva Blomqvist
Budskap: jaha, vad ska man säga? Först en ung kvinna. Hon visade ett smycke, ett hjärta med namnet Ann-Louise o året 1805. Jag fick jätteont i huvudet, den vänstra sidan o rethosta.

Eva Blomqvist 2
Tecknad av: Eva Blomqvist
Budskap: Sedan kom det en yngre kille som hette Ola. Han visade mej en cigarett???

Marie Klintebäck 1
Tecknad av: Marie Klintebäck
Budskap: Detta är en ung tjej, max 25 år. Ena ögat är lite skadat, troligtvis redan från födseln. Hon älskade att äta kakor Hon var mycket intuitiv och visste redan som barn att hon skulle tidigt lämna jorden. Ljus hårig och mycket livsglädje kändes med henne. Hon var en stort glädje spridare. Hon gick inte, hon liksom flöt när hon gick. För att bli jordad körde hon motorcykel. Hon dog på sjukhus, kanske cancer.
Budskap: det är inget fel att vara allvarlig, bara man har glädjen inom sig. Säg till far att inte vara ledsen. Jag lever och har det bra.

6 tankar om “Kurs i att lära sig teckna andeporträtt

 1. Carina Hammarsten says:

  Hej Monica! Det kan det mkycket väl vara. Jag ska kolla detta med Bertil så får han forska vidare i
  detta….kanske kan han ta upp kontakten igen. Tack snälla du för att du skrev dessa rader. kram Carina

   • Carina Hammarsten says:

    Hej igen Monica! Såhär skriver Bertil nu : Bertil Månsson Men vad intressant och roligt.. Jag fick till mej 67 antog det skulle vara 1967,, men det kan ju passa in att den här killen drunkna på sommarlovet mellan 6-7 klass.. Namnet Martin nämn också i kommentaren och en stund innan vi börja den här porträtt kursen så hade jag en man som heter Martin i tankarna,, känner honom inte egentligen men gemensamma bekanta har vi.. Det blir ju en tolkningsfråga av det… men nog är det många likheter med vad som står i kommentaren…..

    Med andra ord Monica så tror jag att detta e din klasskompis! =) kram på dig / Carina

    • Monica Lindberg says:

     Vad spännande, för det låter ju troligt att det kan vara så. Tyckte det var så tragiskt att han skulle gå bort så ung. Vi som kände honom har alltid sagt att han skulle bli nåt stort då han var så ”smart” redan då. Vi kallade honom för professorn då vi tyckte han såg så ut med sina glasögon. Ja han var som en liten professor helt enkelt 🙂 Hälsa honom ifrån mej om ni får vidare kontakt. Kram Monica

 2. Monica Lindberg says:

  Hej Carina! Bilden som Bertil har ritat ser ut som en klasskompis till mej som hette Martin. Men han var född 1971 och dog i en drunkningsolycka när han var 12-13 år vad jag minns paddlade han kanot när
  det hände. Det var på sommarlovet mellan klass sex och sju. Alltså runt år 83-84. Han bodde i Falun. Tror även att hans pappa Björn var med när det hände. Kan det vara han? Kram Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.