fbpx

Nya andeporträtt i kursen

Här kommer de senaste andeporträtten som mina kursdeltagare har gjort i förra veckans kursomgång. Ännu flera andeporträtt kommer imorgon (söndag 16 feb).

Eva Blomqvist 8 Eva Blomqvist 7 Eva Blomqvist 6
Tecknat av: Eva Blomqvist

Gunnel Jacobson 2
Tecknat av: Gunnel Jacobson

Mary Jönsson 4

Tecknat av: Mary Jönsson
Budskap: Namnet Maria

Bertil Månsson 4
Tecknat av: Bertil Månsson

Sandra Thérus 7
Tecknat av: Sandra Thérus
Budskap: I dag har det gått lite segt för mig, känner mig lite halv förkyld oxå : / men denna kvinna är runt 40 års åldern. Hon har en hund som hon är hängiven till och älskar. Det är liknande sheep dog hund. Levde själv i en stor lägenhet med hunden men var väldigt mycket ut och jobbade med hunden. Hon vill bara berätta att hon finns med familjen ändå fast hon har gått bort. (mycket mer fick jag inte upp i dag tyvärr)

Mary Jönsson 3
Tecknat av: Mary Jönsson
Buskap: I onsdags så kom detta barn. Började tänka på namnet Lisa och blev väldigt varm i ansiktet och ögonen under tiden jag tecknade. Kändes som om jag hade väldigt hög feber och var rödflammig i ansiktet. Detta brukar inte hända normalt, så jag blev jätte förvånad. När jag kände mig klar med teckningen, så tackade jag för mig och då försvann ”febern” direkt!

Sndra Thérus 3
Tecknat av: Sandra Thérus
Budskap: Har även denna kille som kom oxå, han är runt 40 års åldern. Han har ljusa drag, lite mellan brunt hår. En ljus blå tröja fast mer åt gråa hållet i färg. Han har ont i höger ben. Han ser lite äldre ut än vad min bild gör:) han var sjuk på sista tiden. Var lite av en ensamvarg. Inte många vänner han utgick med. Han har ett syskon kvar, och det känns mer som en syster. Han vill hälsa att han mår äntligen bra nu!

Sandra Thérus 6
Tecknat av: Sandra Thérus
Budskap: Denna tjej är runt 35 års åldern. Har en vit sommar tröja på sig och mörkblåa jeans. Hon är ledsen över att hon behövde avsluta jordelivet så tidigt. Men var förövrigt en glad och positiv tjej. Något hände henne, känns som om det har något med naturen/skogen att göra. Tiden är sommaren. Hon tyckte om att vara ute och gå och springa i skogen. Hon vill hälsa till sin familj att hon mår bra, och att hon inte led, allt gick så fort. Hon skickar massa hjärtan till familjen.

Marie Klintebäck 2
Tecknat av: Marie Klintebäck
Budskap: Detta är en korrpulent man, 50-60 år. Älskade att läsa- gärna fakta böcker. Tig av sig glasögonen och åt lixom på böjen där han satt i sin fåtölj med en bokhylla bakom. Ansågs intelligent, umgicks i fint herre sällskap. Tystlåten, rökte gärna cigarrer. Kände sig stolt över sig själv. Vatten kammat hår, och får en direktör känsla med honom. Budskap: Lena, kort. Det var allt jag fick.

Mary Jönsson 2
Tecknat av: Mary Jönsson
Budskap: Inget budskap. Ord som kom var Slagsmål och knivskuren. När jag frågade vad han heter så tänkte jag plötsligt på namnet Bengt.

Annelie Törnebro 4
Tecknat av: Annelie Törnebro
Budskap: Idag var det två kontakter. Här är tjejen som kom först.
Hon hade till en början svårt att visa sig och förmedla sig, så hon gav mig doftupplevelse och andra bilder först. Det var snödroppar och takdropp och lukten av vårvarm blöt jord. Sedan visade hon ett hästöga (Vet ni hur svårt det är att rita ett hästöga när man själv aldrig varit nära en häst ha haha) på en brun häst. Lukt av varm hästhud. Ett vykort med ett stort hjärta betyder något! Och det gör även påfågelfjädrar!
Så blir jag illamående och yr. Tänker sjukhussal och hon har svårt att dricka… Det är en yngre kvinna med späda axlar, lite busigt utseende, pojkflicka och ”jockey”kropp. Hästar är det allra största intresset.
Namnet Lady Sha och/eller Schaherazde (något liknande…) får jag – och namnen Anna, Annika och Terese och FARMOR.
Hon tittar fortfarande till hästarna. ”De gör ett bra jobb! Ett spänne är löst och borde bytas och hålet måste fixas.” En stenlagd gård och det är här någonstans det behövs någon åtgärd och så har något flyttats i stallet hälsar hon. Sist säger hon ”Nu har jag inte ont!”

Annelie Törnbro 5
Tecknat av: Annelie TörnebroBudskap: Då kommer här nr 2 från idag som var mycket mer robust och det blev svart tuschpenna i handen direkt! Det är tatueringar, tatueringar och tatueringar! Feta tatueringar, som drake/midgårdsorm eller liknande bland annat. Det är en yngre (även här), men man denna gång och han visar sin nacke först. Han visar en tatuering i nacken/bakhuvudet. ”Det var inte så smart” säger han och tillägger ”Det var lite väl många tokiga val”. Ordet svastika, men jag tyckte det mer påminde om kompassros, så jag målade som jag tolkade bilden. Kanske är det båda eller så är den ena dold av en ny… Mycket tankar. Han hade buskiga ögonbryn och höll på med kroppsbygge, styrketräning och hade burkar med tillskott, energi någonting som jag inte begriper. Så visar han ivrigt sina ärr, speciellt ett på underarmen och ett som möjligen kan vara ett blindtarmsärr på magen. Så säger han ”Det var inte DET, jag var på fel plats bara.” Han har ett högt skratt som kommer ända från magen! Namnet Peter återkommer flera gånger. ”Peter Pan, jag ville heller inte bli stor!” Sista som kommer är ”Det är morsan som undrar – Men det gick fort, inget att grubbla på” Och så skulle jag måla sista delen i bilden, som jag tolkar det är han när han var liten och då fick inte tuschpennan användas. Tror den mjuka bilden hörde ihop med hälsningen till ”morsan”

Annelie Törnebro 6 Annelie Törnebro 5
Tecknade av: Annelie Törnebro
Budskap: Igår – jag hade en stund över – inte gott om tid, men heller inte stressad – och bara kände att jag kunde/ville/”måste” göra ett snabbt försök… IBLAND är det inte långt mellan tanke och handling! Samma förberedelse, men kanske något snabbare och handen tar genast en kolbit (vilket jag normalt inte målar med då det är så flyktigt) och inom loppet av en knapp minut finns på papperet en person. Inga förnimmelser under tiden, och inga budskap, bara smack på pappret och där var han! När jag efteråt tittar på och känner in bilden kommer lite, men ingen roman precis:
Yngling/pojke med intensiv blick och ”Gamla ögon” (de förvillade mig angående åldern) Ögon som kan se igenom en. Han kan vara allt mellan 14-20 års åldern. Tystlåten. Bilden av schack- brädspel och längdskidåkning. Ordet 24:e och namnen/namnet Dan/Dag!?
Så får jag till mig samma yngling eller en väldigt lik pojke fast med glasögon. Finns på foto. Endera kan han haft glasögon som han inte använde eller så har han en bror som har. När jag tackat för kontakten och skulle fota får jag ”uppmaning” att fota bilden en andra gång ur en annan vinkel och så hälsar han ”Jag finns fortfarande!”…

Christina Heidenstam 7 Christina Heidenstam 8 Christina Heidenstam 10 Christina heidenstam 11
Tecknade av: Christina Heidenstam
Budskap: inga

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.