fbpx

Stenar och kristaller

Det finnns många olika stenar och kristaller och alla har de olika uppgifter.

Bergkristall – Skapar energi och öppnar upp för det goda och positiva i tillvaron. Stimulerar vår intuitiva förmåga och skapar balans mellan yin och yang. Stenen innehåller alla färger, healar överallt och ger klarhet och insikt. är en variant av mineralet kvarts. Stenen är naturligt transparerent och har en vacker lyster och är genomskinlig, glasaktig. Ordet kristall kommer från det grekiska order för is eftersom man trodde att kristall var förstenad is. Bergskristall ska inte förväxlas med konstgjord kristall som Swarovski. Stenen sägs balansera obalanser och förstärker energi, därför utmärkt att programmera med önskningar och affirmationer.

För att aktivera din kristall ska du ha den i fickan i en veckas tid. Det får kristallen i harmoni med din kropps energi. Om du håller din bergskristall mot ditt ”tredje öga” – mitt i pannan – kan det ge dig inspiration och nya insikter. Om du håller den i handen och koncentrerar dig kan den hjälpa dig att minnas dina drömmar. Lägg din bergskristall under huvudkudden innan du går och lägger dig, och tänk på ett problem i ditt liv. Bergskristallen kommer då att hjälpa ditt sinne att belysa problemet. Ger dig möjlighet att träna upp ditt mediala seende. En vacker allt i allo sten, som helar och renar, tar bort negativ energi.


AMETIST – Mäktig sten som skyddar mot tjuvar, sjukdom o annan fara. Håll en Amestist i din vänstra hand för att uppnå lugn och ro. Den tar bort fruktan och ökar hoppfullheten. Skärper ditt sjätte sinne och ökar den mentala förmågan. En Ametist under kudden eller som smycke hjälper mot sömnproblem och mardrömmar. Hjälper mot alkoholism och frosseri Feber, Hosta, Huvudvärk

PYRIT – (mässingsfärg) Hjälper oss när vi känner att vi håller på att gå under. Löser båda fysiska och psykiska blockeringar. Förträngdhet kan ge andningsbesvär att inte få tillräckligt med luft och syre. Pyrit hjälper lungor och kroppen att andas bättre. Bra om man har lätt för att bli nervös och orolig då den löser upp det som blockerar.

stenar

 

 

 

 

 

2 tankar om “Stenar och kristaller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.