fbpx

Kurs i Andeporträtt steg 2 start idag

Här kommer bilderna från fortsättningskursen i Andeporträtt steg 2.

Kerstin Dahlin
Kerstin Dahlin

Tecknat av: Kerstin Dahlin
Budskap: Glad ,Possitiv , snäll , omtänksamm rundkindad , Månansikte Huvudvärk Lite sned mun Platt näsa Halsband med hjärta Hack i örat efter ett örhänge Mörkt hår namn Sabine utstående öron vill inte jag ritar det lockat håret med tång

Annelie Törnebro
Annelie Törnebro
Annelie Törnebro
Annelie Törnebro

Tecknat av: Annelie Törnebro
Budskap: ”Sista sommaren”
Gänglig yngre tonårstjej. Långa ben och armar.
Sommar, varmt och sol. Myggbett, flugsurr, fjärilar, trollsländor, fågelkvitter och BAD. Grusväg. Man passerar hagar med kor i på väg till badet.
Det är kanelbullar, mjölk och kattungar. Tant av den gamla sorten som tar sig tid, med rödvit bakduk. En lite igenväxt ”trädgård” med blommor i gräset där utemöblerna står.
Förgätmigej, sagan om förgätmigej…
Stol, grönmålad, lite flagor med järnstomme. ”Den är skön att gunga i.” Hittade en liknande på nätet som jag bifogar, som förklaring om hur den såg ut.
Det jag visas är ett minne, och jag får känslan av att hon inte bor här vanligtvis – ”DET VAR DEN BÄSTA SOMMAREN”!
Orden/namnen/talet
Eva / Leila (möjligen Laila) / Larsson / 1979 – vet inte om de är i en svit eller om de är var för sig. Men de kom ganska snabbt inpå varandra!
Och under tecknandet började jag tänka på Ulrika Vallien-Hydmans konst (!? Inget i sommarbilderna påminner om den, men tror ändå det ska vara med).
Inga smärtor eller tankar om negativa saker, bara ett lugn och så fina bilder – Tack!

 

Annelie Törnebro
Annelie Törnebro

Tecknat av: Annelie Törnebro:
Budskap: Aningen splittrad teckningsmässigt idag trodde/tyckte jag först.
Började med en snabb skiss av yngling med blont hår och inte så hög panna. Men då är ”vi” inte nöjda med den. Snabbt in på krita och måla en grånad mans skägg och hår. Huvudtemat är grönt och jag känner enorm kontakt med skog och natur. Då är ”vi” inte nöjda med den heller utan det blir en kolteckning på skäggig man och högt hårfäste. Den är lite för mörk men ”den får duga” säger han.
Summa summarum = Det är samma man och han säger att det är viktigt att det kommer fram! Han har ett budskap till Ingrid och hennes söner!!! Han får inte ro och han har försökt fånga hennes uppmärksamhet massor av gånger. Han har gömt hennes glasögonfodral och han har fått papper/foton att komma fram och ramla ned, allt för att hon ska förstå…
Alltså: Man. Namnet Assar och/eller namn på A. Det är en rosslig, hostig man, det river i hals och bröstkorg. Men det är inte det han går bort av. Jag får en kraftig huvudvärk med honom och det var en oväntad bortgång.
Ensamvarg, tystlåten, tänkare, gick sina egna vägar. Jobbade med skogsmaskin eller traktor. Känner doft av nyskördad skog. Han tyckte om att vara i naturen, fiska och vandra. Han hade en stuga eller jaktkoja som han ofta var i. Morgonkaffe på brosteget och lyssna på morgonfåglarna – det var livskvalité!
Han tyckte inte om att gå till frisören så han hade ofta lite ovårdat bakåtkammat hår. Han klippte nog lite i både skägg och hår själv ibland. Det var inte så viktigt.
Det är någon diskussion om att köra svenskt. Han begriper sig inte på nymodigheter som japanskt och annat trams. Kvalitet ska det vara! Den diskussionen kan vara vägledande för att veta att han är han.
Ett svart-vitt tummat foto på en ung kvinna visar han.
Så är det lilla Ingrid eller lill-Ingrid som han säger med värme och ömhet i rösten. Jag får känslan av en syster. Hon var alltid så orolig för honom där i skogen och ville alltid titta över för att se att allt var okej.
Stugan är tydligen på väg att säljas (eller det pratas om det i alla fall) och det är viktigt att dom, Ingrid och pojkarna hittar ett läderetui under en golvplanka innan! ”Jag skulle ju berättat det, men jag glömde liksom alltid av det” säger han. Han får ingen ro över det här och vill så gärna få hjälp att framföra budskapet och jag känner hans iver. Tack!

 

Stina Andersson
Stina Andersson

Budskap: Var inte orolig och rädd, jag är alltid hos dig.

 

Irene Berg
Irene Berg

Budskap: Runt 20 år. Sandre åt det mörkare hållet. Gillar att dansa. Har en intensiv blick. Blå ögon. Är ganska femenin. Fåfäng. Tyckte om kläder alltid fräsch. Frågade vilket kön han svarade spelar det någon roll. Får ont i vänster tinning, får tryck över bröstet som om han satt fast eller våld mot bröstet. Sedan fick jag Ängel men vet inte vad som menades med det.

 

Bertil Månsson
Bertil Månsson

Budskap: Lungsjuk tjej som gillade att åka skidor

Carina Ågren
Carina Ågren

Budskap: En mörkhårig kille ca 18 – 20 åldern. Lessen och olycklig med svåra magsmärtor tryck över bröstet

 

 

 

2 tankar om “Kurs i Andeporträtt steg 2 start idag

  1. Carina Hammarsten says:

    Hej Inga-Britt! Tack för de värmand eorden. jag vet att bilderna är jätte-fina och beskrivningarna av ”energierna” likaså, men det är nämligen mina kursdeltagare som gör detta under tidne som de tecknar av ”energierna/ andarna” så att säga. Jag skriver bara in det här på sidan. Detta är en kurs som många skulle gå, för det är mycket intressnat =) mvh Carina

  2. Inga -Britt says:

    Hej!
    Jag blir helt ställd när jag ser teckningarna. Så bra gjort, och så fint du beskriver personerna. Jag blir stum. Ha det så gott! Inga-Britt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.