fbpx

Reiki – förebyggande och rehabiliterande friskvård

#www.spirituellt.nu

Reiki – förebyggande och rehabiliterande friskvård

Reiki är ett bra redskap inom många områden. Sjukvårdens systerområde, friskvård, har gjort stora framsteg: Enligt ett beslut av Skattemyndigheten i Borås (juni-07) kan Reiki vara en metod för förebyggande och rehabiliterande friskvård. Detta gäller över hela landet. Paragrafen som beslutet togs utifrån kan hittas på Skatteverkets ställningstaganden… (välj 20050427: paragraf 4.1). Avsnittet omfattar en styrsignal som Skatteverket tar sina beslut utifrån.

Detta betyder att det är avdragsgillt för arbetsgivaren att låta personalen få Reiki i friskvårdande syfte, och att det är en skattefri förmån för personalen. Det gäller även Reikikurser om det finns dokumenterat behov av friskvård och kursen genomförs för detta syfte. Samma regler och kostnadsbegränsningar gäller som för all annan friskvård.

Att Reiki är erkänt som friskvård är ett stort steg framåt och det är viktigt att kunskapen om detta sprids. Arbetsgivarna och de anställda känner ofta inte till det, så vi måste själva upplysa om det.

Reiki är en komplementär metod som bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet!

I Sverige är Reiki relativt okänt inom vården och hänvisas ofta till de ”flummigare” komplementära metoderna. Men faktum är att det är en väl dokumenterad, samt beprövad och vetenskaplig metod. Flera studier som visar på att healing och Reiki kan öka människans välbefinnande på olika sätt har publicerats i vetenskapliga tidskrifter. (6) Även om den svenska Socialstyrelsen ännu inte har godkänt Reikimetoden officiellt, kan den vara en kompletterande omvårdnadshandling för att öka välbefinnandet för våra patienter inom den svenska sjukvården.

Källa: http://secourong.com/reiki/praktisera-seriost/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.