fbpx

Vad är Reiki och hur fungerar det?

#reiki

Vad är Reiki energier och hur fungerar det?

Syftet med Reiki behandlingen är att öka sitt välbefinnande fysiskt, mentalt och emotionellt

Jag arbetar som Reiki master teacher och regressions terapeut. Jag har arbetat med Reiki sedan 2002, hållt egna Reiki utbildningar sedan 2014 och föreläser idag om alla mina erfarenheter, min kunskap och delar med mig av det jag upplevt som mirakel med Reiki energierna.

Man har funnit att när blockeringar i energiflödet löses upp eller tas bort, startar naturliga läkningsprocesser i kroppen av sig självt.
När du kommer för en Reiki behandling hos oss, så börjar vi med ett inledande samtal om bakgrunden till varför du är i behov av behandlingen. Behandlingen sätter sedan fart på energier som stannat upp flödet och detta sätter igång naturliga läkningsprocesser i din kropp,som kroppen sköter av sig självt tillsammans med Reiki energierna.

Blockerade känslor och tankemönster kan då komma upp till ytan. Detta är individuellt, men många gånger klarar kroppen av detta utan några större problem, men om det finns mycket lagrat i kroppen kan det ibland komma en jobbig tid efter behandlingen för klienten, men den är oftast övergående under några dagar eller veckor, det är helt individuellt. Du som skall göra en behandling bör isåfall känna dig mogen för denna naturliga process till självläkning och vara villig till den möjliga förändring som kan uppstå. Under själva behandlingen ligger du fullt påklädd på en massagebänk och får lyssna på avslappnande toner i bakgrunden. Du kommer enbart slappna av och släppa in energin. En del klienter somnar eller känner sig “omtumlade” av alla energi de tar emot och detta är helt normalt men också individuellt.

Under behandlingen förmedlas Universell Energi till dig som klient. Händerna hålls direkt på kroppen eller i auran/energikroppen utanför den fysiska kroppen. Handpositionerna varierar eftersom känslor och upplevelser finns lagrade på olika ställen i kroppen, men man jobbar oftast mycket med dels rotchakrat och solarplexus idag.

Före en Reiki behandling ber man om att ge det högsta bästa till klienten som skall ta emot Reiki energierna, man tecknar och shantar de olika symbolerna och man kan även rena klientens chakrasystem med rökelse innan man påbörjar behandlingen.

Vad gör en Reiki behandling för dig och din kropp?

Jag arbetar som energiterapeut och överför universell energi via sina händer genom att hålla dessa stilla på, eller en bit ovanför kroppen. En hel Reiki behandling brukar bestå av en rad olika handpositioner, från huvud till fötter, på både fram och baksidan av kroppen. Och känslan för dig som får behandlingen brukar oftast vara att man kan uppleva det som energivågor som går fram och tillbaka i kroppen. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag för en behandling via Actiway.

  • Ökad medvetenhet, kreativitet och självkännedom (även ökad andlighet)
  • Emotionellt lugn (harmoni och lugn)
  • Balansering och förstärkning av energiflödet i hela kroppen
  • Lindrar vid t ex värk, då du slappnar av under en behandling
  • Hjälp att frisläppa känslor som är jobbiga
  • Utrensning av gifter och slaggprodukter
  • Snabbare naturlig läkning med hjälp av energin

Chakrabalansering är detsamma som harmoni i kropp och själ

Harmoni har vi i kroppen då de fysiska-, mentala- och emotionella sidorna möts, i en fullständig balans och vi får ett fritt flöde i Sushumna, Ida och Pingala.

En chakrabalansering gör oss mer lugna, harmoniska, avslappnade och balanserade som människor. Därför är det bra att göra en chakrabalansering en – två gånger i månaden, för att släppa eventuella blockeringar och samtidigt få igång ett kontinuerligt flöde i kroppens energier och en bra balans i hela den eteriska kroppen – energisystemet. För att kunna tillgodose sig energier ifrån kristaller och Reiki energi behandlingar måste man själv göra konstruktiva och välgrundade val utöver detta, precis som du gör med din kost om du har problem med t ex din mage, om och när man önskar finna en egen väg till självläkning. Livsenergin som vi har i vår kropp skapar ett slags energi fält som genomtränger den fysiska kroppen och även sträcker sig bortom den fysiska kroppen. Detta energifält, som vi ibland ser som en färgad aura består av de subtila energikropparna. Mår vi bra och tillfreds med det mesta i livet – då sträcker sig auran oftast 8 meter utanför kroppen. Ju sämre vi mår, desto närmare ligger auran till vår kropp. Vi behandlar ”holistiskt”. Vilket innebär att vi behandlar dig som en helhet så att alla sidor – fysiska, emotionella och mentala – tas med i beräkningen när vi gör den här Reiki energimedicinska behandlingen.

Vill du veta vad Reiki kan göra för dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.